
 
 
19 June, 2018 
 
Stephanie So 
Senior Adviser - ASX Compliance Pty Limited 
20 Bridge Street    
Sydney   NSW 2000 
 
Dear Stephanie, 
 
Price Query - PHK  
 
We refer to your letter dated 19 June, 2018 regarding the price increase in the shares of 
Phoslock Water Solution’s (“PHK”) and respond to your questions as follows: 
 

1. No. 
 

2. Not applicable 
 

3. The company’s most recent announcement, Major Project Upgrade, dated  24 May, 
2018 stated that:  

 
“Expectations for FY17/18 are now sales of $15-17m subject to exchange rate fluctuations 
and some $3m Net Profit Before Tax (excluding non-cash option expense from prior year 

transactions). The Company will enter FY18/19 with $10-12m of work in hand solely from 
the Beijing Canal and Wetland projects. With the expectation of substantial additional 

projects both in China and Internationally to be forthcoming”. 
 
The company is aware of significant investor interest in PHK following announcements on 
the company’s business progress.  
 
4. We confirm that the Company is in compliance with the Listing Rules and, in particular, 

Listing Rule 3.1 
 

5. PHK’s response to the ASX Price Query letter dated 19 June, 2018 has been approved 
by the PHK Board. 
 

Regards, 

 
Robert Schuitema 
Managing Director & Company Secretary 
Phoslock Water Solutions Limited 




Suite 403, 25 Lime Street, Sydney, NSW 2000, Australia 
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19 June 2018 

Mr Robert Schuitema 

Managing Director 
Phoslock Water Solutions Limited 
Suite 403 
25 Lime Street 
Sydney NSW 2000 

By email 

Dear Mr Schuitema 

Phoslock Water Solutions Limited (“PHK””): price query 

We note the change in the price of PHK’s securities from a close of $0.32 on 12 June 2018 to a high of $0.395 today 19 
June 2018. 

We also note the significant increase in the volume of PHK’s securities traded in the past few days. 

In light of this, ASX asks PHK to respond separately to each of the following questions and requests for information: 

1. Is PHK aware of any information concerning it that has not been announced to the market which, if known by 
some in the market, could explain the recent trading in its securities? 

2. If the answer to question 1 is “yes”: 

a) Is PHK relying on Listing Rule 3.1A not to announce that information under Listing Rule 3.1? 

Please note that the recent trading in PHK’s securities would suggest to ASX that such information may 
have ceased to be confidential and therefore PHK may no longer be able to rely on Listing Rule 3.1A. 
Accordingly, if the answer to this question is “yes”, you need to contact us immediately to discuss the 
situation. 

b) Can an announcement be made immediately? 

Please note, if the answer to this question is “no”, you need to contact us immediately to discuss requesting 
a trading halt (see below). 

c) If an announcement cannot be made immediately, why not and when is it expected that an announcement 
will be made? 

3. If the answer to question 1 is “no”, is there any other explanation that PHK may have for the recent trading in its 
securities? 

4. Please confirm that PHK is in compliance with the Listing Rules and, in particular, Listing Rule 3.1. 

5. Please confirm that PHK’s responses to the questions above have been authorised and approved in accordance 
with its published continuous disclosure policy or otherwise by its board or an officer of PHK with delegated 
authority from the board to respond to ASX on disclosure matters. 
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When and where to send your response 

This request is made under, and in accordance with, Listing Rule 18.7. Your response is required as soon as reasonably 
possible and, in any event, by not later than 2.00 pm AEST on 19 June 2018. If we do not have your response by then, ASX 
will have no choice but to consider suspending trading in PHK’s securities under Listing Rule 17.3. 

You should note that if the information requested by this letter is information required to be given to ASX under Listing 
Rule 3.1 and it does not fall within the exceptions mentioned in Listing Rule 3.1A, PHK’s obligation is to disclose the 
information “immediately”. This may require the information to be disclosed before the deadline set out in the previous 
paragraph. 

ASX reserves the right to release a copy of this letter and your response on the ASX Market Announcements Platform 
under Listing Rule 18.7A. Accordingly, your response should be in a form suitable for release to the market. 

Your response should be sent to me by e-mail. It should not be sent directly to the ASX Market Announcements Office. 
This is to allow me to review your response to confirm that it is in a form appropriate for release to the market, before it 
is published on the ASX Market Announcements Platform. 

Listing Rules 3.1 and 3.1A 

Listing Rule 3.1 requires a listed entity to give ASX immediately any information concerning it that a reasonable person 
would expect to have a material effect on the price or value of the entity’s securities. Exceptions to this requirement are 
set out in Listing Rule 3.1A. 

In responding to this letter, you should have regard to PHK’s obligations under Listing Rules 3.1 and 3.1A and also to 
Guidance Note 8 Continuous Disclosure: Listing Rules 3.1 – 3.1B. 

It should be noted that PHK’s obligation to disclose information under Listing Rule 3.1 is not confined to, nor is it 
necessarily satisfied by, answering the questions set out in this letter. 

Trading halt 

If you are unable to respond to this letter by the time specified above, or if the answer to question 1 is “yes” and an 
announcement cannot be made immediately, you should discuss with us whether it is appropriate to request a trading 
halt in PHK’s securities under Listing Rule 17.1. 

If you wish to request a trading halt, you must tell us: 

 the reasons for the trading halt; 

 how long you want the trading halt to last; 

 the event you expect to happen that will end the trading halt; 

 that you are not aware of any reason why the trading halt should not be granted; and 

 any other information necessary to inform the market about the trading halt, or that we ask for. 

We require the request for a trading halt to be in writing. The trading halt cannot extend past the commencement of 
normal trading on the second day after the day on which it is granted. 

You can find further information about trading halts in Guidance Note 16 Trading Halts & Voluntary Suspensions. 

If you have any queries or concerns about any of the above, please contact me immediately. 

Kind regards 

[Sent electronically without signature] 
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Stephanie So 

Senior Adviser, Listings Compliance (Sydney) 
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