
 

 

 
 
24 April 2015 
 
Elizabeth Harris  
Principal Adviser, Listings (Perth)  
Australian Securities Exchange  
Level 40, Central Park, 
152 – 158 St Georges Terrace 
Perth WA 6000  
 

By Email: Elizabeth.Harris@asx.com.au 
 
 
Dear Elizabeth,  
 
Response to ASX Price Query 
 
With reference to the questions posed in your letter of 24 April 2015, Minerals Corporation 
Limited (the Company) provides the following responses. 

1. Yes. The Company is currently involved in incomplete and ongoing discussions regarding 
the proposed material acquisition of an online music competition platform (Proposed 
Acquisition). 

2.  

 

 

 

  

 
 

 
 
 

3. Not applicable. 

4. The Company confirms its compliance with the Listing Rules and, in particular, Listing 
Rule 3.1.  

 
Yours sincerely,  
 
 
Samuel Edis 
Company Secretary 

a) Prior to the date of this letter, the Company had relied on Listing Rule 3.1A in its 
decision not to announce incomplete details of the Proposed Acquisition. Upon 
becoming aware of the recent trading highlighted in your letter and the ensuing 
possibility that relevant information may have ceased to be confidential, the Company 
immediately requested a trading halt. 

b) No. 

c) An announcement cannot be made immediately pending the finalisation of the terms 
of the Proposed Acquisition which remain incomplete. It is expected than an 
announcement will be made prior to the commencement of trading on Tuesday, 28 
April 2015. The Company therefore requests that the existing trading halt remains in 
place until such time as an announcement can be released to the market. 
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24 April 2015 
 
Mr Matthew Foy 
Company secretary 
Minerals Corporation Limited 
1139 Hay Street 
WEST PERTH WA 6005 
 
 
 
Dear Mr Foy 
 
MINERALS CORPORATION LIMITED (the “Entity”): ASX price query 
 

We have noted a change in the price of the Entity’s securities from a low of $0.04 on Friday 17 April 2015 to a 
high of $0.062 today, Friday 24 April, 2015. 

We also note an increase in the trading volume of the Entity’s securities. 

In light of the price and volume increase, ASX asks you to respond separately to each of the following questions: 

1. Is the Entity aware of any information concerning it that has not been announced to the market which, if 
known by some in the market, could explain the recent trading in its securities? 

2. If the answer to question 1 is “yes”: 

a) Is the Entity relying on Listing Rule 3.1A not to announce that information under Listing Rule 3.1? 

Please note that the recent trading in the Entity’s securities would suggest to ASX that such 
information may have ceased to be confidential and therefore the Entity may no longer be able to 
rely on Listing Rule 3.1A. Accordingly, if the answer to this question is “yes”, you need to contact 
us immediately to discuss the situation. 

b) Can an announcement be made immediately? 

Please note, if the answer to this question is “no”, you need to contact us immediately to discuss 
requesting a trading halt (see below). 

c)         If an announcement cannot be made immediately, why not and when is it expected that an announcement 
will be made? 

3. If the answer to question 1 is “no”, is there any other explanation that the Entity may have for the recent 
trading in its securities? 

http://www.asx.com.au/


4. Please confirm that the Entity is in compliance with the Listing Rules and, in particular, Listing Rule 3.1. 

When and where to send your response 

This request is made under, and in accordance with, Listing Rule 18.7. Your response is required as soon as 
reasonably possible and, in any event, by not later than half an hour before the start of trading (ie before 
7.30 a.m. WST on Tuesday 28 April 2015). If we do not have your response by then, ASX will have no choice but 
to consider suspending trading in the Entity’s securities under Listing Rule 17.3. 

You should note that if the information requested by this letter is information required to be given to ASX under 
Listing Rule 3.1 and it does not fall within the exceptions mentioned in Listing Rule 3.1A, the Entity’s obligation is 
to disclose the information “immediately”. This may require the information to be disclosed before the deadline 
set out in the previous paragraph. 

ASX reserves the right to release a copy of this letter and your response on the ASX Market Announcements 
Platform under Listing Rule 18.7A. Accordingly, your response should be in a form suitable for release to the 
market. 

Your response should be sent to me by e-mail at Elizabeth.Harris@ASX.com.au. It should not be sent directly to 
the ASX Market Announcements Office. This is to allow me to review your response to confirm that it is in a form 
appropriate for release to the market, before it is published on the ASX Market Announcements Platform. 

Listing Rule 3.1 

Listing Rule 3.1 requires a listed entity to give ASX immediately any information concerning it that a reasonable 
person would expect to have a material effect on the price or value of the entity’s securities. Exceptions to this 
requirement are set out in Listing Rule 3.1A. 

The obligation of the Entity to disclose information under Listing Rules 3.1 and 3.1A is not confined to, nor is it 
necessarily satisfied by, answering the questions set out in this letter. 

In responding to this letter, you should have regard to the Entity’s obligations under Listing Rules 3.1 and 3.1A 
and also to Guidance Note 8 Continuous Disclosure: Listing Rules 3.1 – 3.1B. 

Trading halt 

If you are unable to respond to this letter by the time specified above, or if the answer to question 1 is “yes” and 
an announcement cannot be made immediately, you should discuss with us whether it is appropriate to request a 
trading halt in the Entity’s securities under Listing Rule 17.1. 

If you wish a trading halt, you must tell us: 

 the reasons for the trading halt; 

 how long you want the trading halt to last; 

 the event you expect to happen that will end the trading halt; 

 that you are not aware of any reason why the trading halt should not be granted; and 

 any other information necessary to inform the market about the trading halt, or that we ask for. 

We may require the request for a trading halt to be in writing. The trading halt cannot extend past the 
commencement of normal trading on the second day after the day on which it is granted. 

You can find further information about trading halts in Guidance Note 16 Trading Halts & Voluntary Suspensions. 

If you have any queries or concerns about any of the above, please contact me immediately. 

 
Yours sincerely 



 
 
 
Elizabeth Harris 
Principal Adviser, Listings Compliance (Perth) 


