
 

16 December 2013 

 

Ms Shannon Hong 

Adviser, Listings Compliance 

ASX Compliance Pty Limited 

20 Bridge Street 

SYDNEY  NSW  2000                  By Email: shannon.hong@asx.com.au 

 

Dear Shannon 

RE: ASX QUERY 

 

This letter is in response to your letter dated 12 December 2013 concerning the company’s release of its 

announcement titled “Business Update and Profit Guidance” on Thursday 12 December 2013.  

In response to your queries we respond as follows:  

 

1. Does the Company consider the update on the first half of FY2014 profit guidance in the Business 

Update Announcement to be material to the Company for the purposes of listing rule 3.1? 
 

Yes. 

 

2. If the answer to question 1 in “no”, please advise the basis on which the Company does not 

consider the update on the first half of FY2014 profit guidance to be material.  In answering this 

question, reference should be made to the Share Price Fall after the release of the Business 

Update Announcement? 

 

Not applicable. 

 

3. If the answer to question 1 is “yes”, when did the Company first become aware that its guidance 

on underlying net profit was likely to vary by a material amount from the guidance provided in the 

Chairman’s Address Announcement? 
 

Wednesday 11 December 2013, being the date that management completed its assessment of the profit 

guidance for the half year ending 31 December 2013. 

 

4. If this was before the Trading Halt, please identify any earlier announcement from the Company 

which disclosed the update on the first half of FY2014. 
 

Not applicable. 

 

5. If there was no earlier announcement, and the Company became aware of the update on the first 

half of FY2014 prior to the Trading Halt, why was the information not released by the Company to 

the market at an earlier time?  Please comment specifically on the application of listing rule 3.1 

and the exceptions to the rule in listing rule 3.1A. 
 

Not applicable. 

 

6. Please confirm that the Company is in compliance with listing rule 3.1. 
 

The Company can confirm that it is in compliance with listing rule 3.1. 

 

Yours sincerely 

 

 

Michael Barton  

Company Secretary 
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12 December 2013 
 
 
Mr. Michael Barton 
Company Secretary 
Codan Limited 
81 Graves Street 
Newton SA 5074 
 
By Email 
 
Dear Michael 
 

Codan Limited (the “Company”) 
 
ASX Limited (“ASX“) refers to the following: 
 
1. The announcement made by the Company titled “Business Update and Profit Guidance” released on 

ASX at 08:53 AM AEDT on Thursday, 12 December 2013, disclosing the Company’s “revised profit 
guidance to be in the range of $4 million to $5 million for the first half of FY14” (“Business Update 
Announcement”) and the announcement titled “Chairman & CEO’s Address to Shareholders” released 
on ASX at 11:20 AM AEDT on Wednesday, 23 October 2013, disclosing that “the first half of 
FY14…with an underlying net profit likely to be in the order of $10 million…the actual underlying profit in 
the first half could vary either way by up to $3 million…” (“Chairman’s Address Announcement”). 
 

2. The Company’s conversation with ASX with regards to the price query at approximately 04:09 PM on 
Monday, 9 December 2013 (the “Price Query”), the proposed trading halt request on 10 December 2013 
at approximately 04:58 PM AEDT on Monday, 9 December 2013 and formal request for a trading halt at 
approximately 09:18 AM AEDT on Tuesday, 10 December 2013 (the “Trading Halt”). 
 

3. The drop in the Company’s share price from a close of $1.58 on 2 December 2013 to $1.345 at the time 
of the Price Query, a decline of approximately 14.87% (the “Share Price Fall”). 
 

4. Listing rule 3.1, which requires an entity, once it becomes aware of any information concerning it that a 
reasonable person would expect to have a material effect on the price or value of the entity’s securities, 
to immediately tell ASX that information.   

 
5. The definition of “aware” in Chapter 19 of the listing rules.  This definition states that: 
 

“an entity becomes aware of information if a director or executive director (in the case of a trust, director 
or executive officer of the responsible entity or management company) has, or ought reasonably to 
have, come into possession of the information in the course of the performance of their duties as a 
director or executive officer of that entity.” 
 

6. Paragraph 18 of Guidance Note 8 which states: 
 

“Once a director or executive officer becomes aware of information, he or she must immediately 
consider whether that information should be given to ASX.  An entity cannot delay giving information to 
ASX pending formal sign-off or adoption by the board, for example.” 
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7. Listing rule 3.1A, which sets out an exception from the requirement to make immediate disclosure, 
provided that each of the following are satisfied. 

 
“3.1A.1 A reasonable person would not expect the information to be disclosed. 

 
3.1A.2 The information is confidential and ASX has not formed the view that the information has 

ceased to be confidential. 

3.1A.3  One or more of the following applies. 
 

 It would be a breach of a law to disclose the information. 
 

 The information concerns an incomplete proposal or negotiation.  
 

 The information comprises matters of supposition or is insufficiently definite to 
warrant disclosure. 

 

 The information is generated for the internal management purposes of the entity. 
 

 The information is a trade secret.” 
 
8. ASX’s policy position on the concept of “confidentiality” which is detailed in paragraphs 33 to 39 of 

Guidance Note 8.  In particular, paragraphs 34 and 35 of the Guidance Note state that: 
 

“‘Confidential’ in this context has the sense of ‘secret’…” and “Loss of confidentiality may be indicated 
by otherwise unexplained changes to the price of the entity’s securities, or by reference to the 
information in the media or analysts reports”. 
 

Having regard to the above, we ask that you answer the following questions in a format suitable for release to the 
market in accordance with listing rule 18.7A.   
 
1. Does the Company consider the update on the first half of FY2014 profit guidance in the Business 

Update Announcement to be material to the Company for the purposes of listing rule 3.1? 
 

2. If the answer to question 1 is “no”, please advise the basis on which the Company does not consider the 
update on the first half of FY2014 profit guidance to be material. In answering this question, reference 
should be made to the Share Price Fall after the release of the Business Update Announcement.  
 

3. If the answer to question 1 is “yes”, when did the Company first become aware that its guidance on 
underlying net profit was likely to vary by material amount from the guidance provided in the Chairman’s 
Address Announcement?  
 

4. If this was before the Trading Halt, please identify any earlier announcement from the Company which 
disclosed the update on the first half of FY2014. 
 

5. If there was no earlier announcement, and the Company became aware of the update on the first half of 
FY2014 prior to the Trading Halt, why was the information not released by the Company to the market 
at an earlier time?  Please comment specifically on the application of listing rule 3.1 and the exceptions 
to the rule in listing rule 3.1A. 

 
6. Please confirm that the Company is in compliance with listing rule 3.1. 
 
Your response should be sent to me by e-mail.  It should not be sent to the Company Announcements Office. 
 
Unless the information is required immediately under listing rule 3.1, a response is requested as soon as 
possible and, in any event, not later than half an hour before the start of trading (i.e., before 9.30 a.m. A.E.D.T.) 
on Monday, 16 December 2013. 
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If you are unable to respond by the time requested, you should consider a request for a trading halt in the 
Company’s securities. As set out in listing rule 17.1 and Guidance Note 16 - Trading Halts, we may grant a 
trading halt at your request. We may require the request to be in writing. We are not required to act on your 
request. You must tell each of the following.  
 

 The reasons for the trading halt. 

 How long you want the trading halt to last. 

 The event you expect to happen that will end the trading halt. 

 That you are not aware of any reason why the trading halt should not be granted. 

 Any other information necessary to inform the market about the trading halt, or that we may ask for. 
 
The trading halt cannot extend past the commencement of normal trading on the second day after the day on 
which it is granted.  If a trading halt is requested and granted and you are still unable to reply to this letter before 
the commencement of trading, suspension from quotation would normally be imposed by us from the 
commencement of trading if not previously requested by you.  The same applies if you have requested a trading 
halt because you are unable to release information to the market, and are still unable to do so before the 
commencement of trading. 
 
If you have any queries regarding any of the above, please let me know. 
 
Yours sincerely, 
 
(Sent electronically without signature) 
 
Shannon Hong 
Adviser, Listings Compliance  
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