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15th December 2016 
 
Ms Kimberley Brown 
Principal Adviser, Listings Compliance (Sydney) 
ASX Compliance Pty Limited 
20 Bridge Street 
Sydney   NSW   2000 
 
kimberley.brown@asx.com.au 

 
Dear Ms Brown 
 
SRX: Aware Query 
 
I refer to your letter dated 12th December 2016. Terms defined in your letter have the 
same meaning when used in this letter. 
 
On behalf of SRX, I respond as follows to the matters raised in your letter: 
 
a. The board and senior management of SRX are very familiar with, and are 

committed to ensuring complete compliance with, the requirements of Listing 
Rules 3.1 & 3.1A, and Guidance Note 8. 

 
b. The board and senior management of SRX consider that SRX has at all times 

been in complete compliance with those requirements, including in connection 
with the Update Announcement issued on 9th December 2016. 

 
c. As you are aware, SRX’s business has a very short sales cycle, measured in 

days. As a result, there is no transparency on dose sales beyond a very short 
window. 

 
d. It is primarily for this reason that SRX does not provide specific financial 

guidance to the market. Rather, it uses historical dose sale numbers, and 
indications of estimated dose sales growth, as a means of assisting the market 
to better assess SRX’s future business potential. 

 
e. The board and senior management of SRX take into account a number of factors 

as a means of estimating dose sales growth. Those factors include (without 
limitation): 
 
i) historical growth that has been achieved by SRX, particularly over the 

past 4-5 years, although recognising that past performance is no 
guarantee of future performance; 

ii) the results of the application of various analytical tools used in SRX’s 
budgetary process; 
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iii) an assessment of the key growth drivers in SRX’s business prevailing at 
the time of giving the estimate, such as processes for obtaining 
regulatory approvals, developments in securing better reimbursements, 
and take-up rates with new customers; 

iv) SRX’s historical sales patterns, which show that dose sales in the first 
half of each financial year have traditionally been lower than in the 
second half of that financial year; 

v) in some cases, where appropriate, and dependent on timing, the possible 
impact of clinical trials being undertaken in the relevant financial year; 

vi) prevailing and anticipated market penetration, based on the addressable 
regional markets and the performance of the business as it relates to dose 
sales in those markets; 

vii) an understanding that SRX trades in a highly undeveloped medical 
market, which leads key metrics to be highly volatile; and 

viii) the performance of SRX’s single direct competitor BTG Plc (LSE:BTG). 
 
These factors are considered reasonable in all the circumstances, particularly 
given the short-term nature of the estimates being considered (usually, only a 
single financial year). 

 
f. Being predictive in character, estimates are, though, inherently vulnerable to 

over or under assumption, as well as to unforeseen and often unforeseeable 
changes in circumstances.  

 
g. SRX takes seriously its responsibility to continue to monitor its dose sales, and 

estimated dose sales growth, so that the market can be kept periodically 
informed of these matters. 

 
Turning now to the specific questions raised on page 3 of your letter (and using your 
numbering): 
 
1. SRX agrees that the information on dose sales growth, as detailed in the Original 

Announcement and in the Update Announcement, is information that a 
reasonable person would expect to have a material effect on the price or value 
of its securities. 
 
However, this information has to be taken in context, and understood for what 
it is. By way of example (obviously exaggerated to demonstrate the point): if in 
year 1, dose sales were 100 units, in year 2 dose sales were 1000 units (year-on-
year growth of 900%), and in year 3 were 3000 units (year-on-year growth of 
only 200%), while year-on-year growth will be seen to have slowed 
significantly in year 3, the increase in dose sales in absolute terms in year 3 is 
still materially positive. 
 
Over the last 10 years, due to the highly variable nature of SRX’s business, 
annual dose sales growth has ranged from 14.0% (FY2010) to 80.1% (FY2006), 
with an average annual growth rate of 24.5%. 

 
2. Not applicable. 
 
3. SRX usually re-evaluates its annual dose sales growth expectations semi-

annually. This takes place as part of SRX’s formal 6-monthly internal planning 
processes. The results of those planning processes (including any re-evaluation 
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of the dose sales growth expectations of senior management) are then presented 
to the SRX board at its next meeting. Where the information in the investor 
market is out of line with SRX’s internal estimates, an appropriate market 
announcement is made. This is what SRX did in its ASX announcements on 1st 
June 2016 and 9th December 2016.  
 
This year, SRX’s 6-monthly planning processes were completed on 5th 
December. The next board meeting was on 6th December 2016. At that meeting, 
the CEO tabled, and spoke to, a paper which included a revised estimate of dose 
sales growth for FY17. The paper was discussed by the board, but no revised 
estimate was adopted or approved by the board at that meeting. Further work on 
the revised estimate was required by the board. 
 
Following the meeting, revised and updated information was circulated by 
senior management to the board during the afternoon on 8th December 2016. A 
final revised estimate of dose sales growth was signed off by the board, and the 
related Update Announcement approved by the board, on the morning of 9th 
December 2016. The Update Announcement was released to the market at 
approximately 8.30 am on that date. 
 
Given the fact that what is involved is a prediction of future results rather than 
a reflection of past results, it is not so much a question of when SRX first became 
aware of the decrease in anticipated dose sales growth for FY17, but rather a 
question of when, having regard to the information then available, the board of 
SRX revised its estimate of future dose sales growth for FY17. That was on the 
morning of 9th December 2016. The Update Announcement followed 
immediately afterwards. 
 
What SRX did is consistent with our response to your enquiry on 2nd December 
2016. In that response, we informed you that SRX was, at that time, in the 
middle of its formal 6-monthly internal planning processes and that, once there 
was an agreed position, the SRX board and senior management would ensure 
that SRX’s continuous disclosure obligations would be met. That is precisely 
what happened, in as timely a manner as was possible. 

 
4. Not applicable. 
 
5. SRX confirms that it is in complete compliance with the Listing Rules and, in 

particular, Listing Rule 3.1. 
 
6. SRX’s responses in this letter to ASX’s questions have been authorised and 

approved by the board in accordance with SRX’s published continuous 
disclosure policy. 

 
If you require any further information about these matters, please let me know. 
 
Yours faithfully 
 
 
 
Darren Smith 
Chief Financial Officer & Company Secretary 
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12 December 2016 

Darren Smith 
Chief Financial Officer & Company Secretary 
Level 33 
101 Miller Street 
North Sydney NSW 2060 

By email: dsmith@sirtex.com 

Dear Mr Smith 

Sirtex Medical Limited (“SRX”): aware query 

ASX Limited (“ASX”) refers to the following: 

A. SRX’s announcement entitled “CEO's AGM Address and Presentation” lodged on the ASX Market 
Announcements Platform and released at 9:39am on 25 October 2016 (the “Original Announcement”), 
disclosing SRX’s anticipation that “double digit dose sales growth will continue in FY17 whilst we await 
the results of the three major clinical studies due to report findings in the first half of the calendar year 
2017. These preparations are well advanced.” 

B. ASX’s discussions with SRX on 26 October 2016 regarding the use of imprecise terms, such as “double 
digit”, in the Original Announcement and SRX’s confirmation that: 

a) it was awaiting the final results of three major clinical studies, the findings of which were 
expected to be reported in FY17; 

b) as such, SRX could not accurately determine at this juncture the likely impact on its dose sales; 
but 

c) SRX believed the commentary it made around dose sales for FY 17 was appropriate, noting a 
number of factors beyond SRX’s direct control. 

C. Following a tip-off, ASX’s discussion with SRX on 2 December 2016 querying whether the double digit 
growth guidance for dose sales was still current and SRX’s confirmation that the guidance was current 
and that, upon conclusion of an internal planning process, SRX would take the appropriate action to 
ensure that the ASX continuous disclosure requirements were met. 

D. SRX’s announcement entitled “Trading Update” lodged on the ASX Market Announcements Platform 
and released at 08:27am on 9 December 2016 (the “Update Announcement”), disclosing SRX’s 
anticipation that: 

“On a full year basis worldwide dose sales growth is anticipated to be in the order of 5-11% 
compared to growth of 16.4% achieved in FY16. Constant currency EBITDA for the full year is 
anticipated to be in the range $65-74 million, representing a decline of 12% to no growth versus 
the pcp.” 
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E. The Company’s share price, which closed at $25.49 on 8 December 2016 and, following release of the 
Update Announcement on 9 December 2016, fell to a low of $12.20 before closing at $16.00 on 
significant volumes of trades. 

F. Listing Rule 3.1, which requires a listed entity to give ASX immediately any information concerning it 
that a reasonable person would expect to have a material effect on the price or value of the entity’s 
securities. 

G. The definition of “aware” in Chapter 19 of the Listing Rules, which states that: 

“an entity becomes aware of information if, and as soon as, an officer of the entity (or, in the 
case of a trust, an officer of the responsible entity) has, or ought reasonably to have, come into 
possession of the information in the course of the performance of their duties as an officer of 
that entity” 

and section 4.4 in Guidance Note 8 Continuous Disclosure: Listing Rules 3.1 – 3.1B “When does an 
entity become aware of information”. 

H. Listing Rule 3.1A, which sets out exceptions from the requirement to make immediate disclosure, 
provided that each of the following are satisfied. 

“3.1A Listing rule 3.1 does not apply to particular information while each of the following is satisfied in 
relation to the information: 

3.1A.1 One or more of the following applies: 

• It would be a breach of a law to disclose the information; 

• The information concerns an incomplete proposal or negotiation; 

• The information comprises matters of supposition or is insufficiently definite to 
warrant disclosure; 

• The information is generated for the internal management purposes of the 
entity; or 

• The information is a trade secret; and 

3.1A.2 The information is confidential and ASX has not formed the view that the information 
has ceased to be confidential; and 

3.1A.3 A reasonable person would not expect the information to be disclosed.” 

I. ASX’s policy position on the concept of “confidentiality”, which is detailed in section 5.8 of Guidance 
Note 8 Continuous Disclosure: Listing Rules 3.1 – 3.1B. In particular, the Guidance Note states that: 

“Whether information has the quality of being confidential is a question of fact, not one of the 
intention or desire of the listed entity. Accordingly, even though an entity may consider 
information to be confidential and its disclosure to be a breach of confidence, if it is in fact 
disclosed by those who know it, then it ceases to be confidential information for the purposes of 
this rule.” 

Having regard to the above, ASX asks SRX to respond separately to each of the following questions and 
requests for information: 
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1. Does SRX consider the information on dose sales growth, as detailed in the Original Announcement 
and the Update Announcement, to be information that a reasonable person would expect to have a 
material effect on the price or value of its securities? 

2. If the answer to question 1 is “no”, please advise the basis for that view, particularly given the trading 
in SRX’s securities on 9 December 2016. 

3. If the answer to question 1 is “yes”, when did SRX first become aware of the decrease in anticipated 
dose sales growth for FY17, as disclosed in the Update Announcement? 

4. If the answer to question 1 is “yes” and SRX first became aware of the decrease in anticipated dose 
sales growth before the date that the Update Announcement was lodged with ASX, please explain why 
this information was not released to the market at an earlier time, commenting specifically on when 
you believe SRX was obliged to release the information under Listing Rules 3.1 and 3.1A and what steps 
SRX took to ensure that the information was released promptly and without delay. When answering 
this question, SRX’s answer is to take into consideration the confirmation that it gave ASX on 
2 December 2016 that its guidance in relation to double digit growth guidance for dose sales was still 
current. 

5. Please confirm that SRX is in compliance with the Listing Rules and, in particular, Listing Rule 3.1. 

6. Please confirm that SRX’s responses to the questions above have been authorised and approved in 
accordance with its published continuous disclosure policy or otherwise by its board or an officer of 
SRX with delegated authority from the board to respond to ASX on disclosure matters. 

When and where to send your response 

This request is made under, and in accordance with, Listing Rule 18.7. Your response is required as soon as 
reasonably possible and, in any event, by not later than half an hour before the start of trading (i.e. before 
9.30 a.m. AEDT) on Friday, 16 December 2016. If we do not have your response by then, ASX will have no 
choice but to consider suspending trading in SRX’s securities under Listing Rule 17.3. 

You should note that if the information requested by this letter is information required to be given to ASX 
under Listing Rule 3.1 and it does not fall within the exceptions mentioned in Listing Rule 3.1A, SRX’s 
obligation is to disclose the information “immediately”. This may require the information to be disclosed 
before the deadline set out in the previous paragraph. 

ASX reserves the right to release a copy of this letter and your response on the ASX Market Announcements 
Platform under Listing Rule 18.7A. Accordingly, your response should be in a form suitable for release to the 
market. 

Your response should be sent to me by e-mail at kimberley.brown@asx.com.au or by facsimile to (02) 9241 
7620. It should not be sent directly to the ASX Market Announcements Office. This is to allow me to review 
your response to confirm that it is in a form appropriate for release to the market, before it is published on 
the ASX Market Announcements Platform. 

Listing Rules 3.1 and 3.1A 

In responding to this letter, you should have regard to SRX’s obligations under Listing Rules 3.1 and 3.1A and 
also to Guidance Note 8 Continuous Disclosure: Listing Rules 3.1 – 3.1B. 

It should be noted that SRX’s obligation to disclose information under Listing Rule 3.1 is not confined to, nor 
is it necessarily satisfied by, answering the questions set out in this letter. 
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Trading halt 

If you are unable to respond to this letter by the time specified above, you should discuss with us whether it 
is appropriate to request a trading halt in SRX’s securities under Listing Rule 17.1. 

If you wish a trading halt, you must tell us: 

• the reasons for the trading halt; 

• how long you want the trading halt to last; 

• the event you expect to happen that will end the trading halt; 

• that you are not aware of any reason why the trading halt should not be granted; and 

• any other information necessary to inform the market about the trading halt, or that we ask for. 

We may require the request for a trading halt to be in writing. The trading halt cannot extend past the 
commencement of normal trading on the second day after the day on which it is granted. 

You can find further information about trading halts in Guidance Note 16 Trading Halts & Voluntary 
Suspensions. 

If you have any queries or concerns about any of the above, please contact me immediately. 

Yours sincerely 

 
 
 
Kimberley Brown 
Principal Adviser, Listings Compliance (Sydney) 
P: (02) 9227 0133 
E: kimberley.brown@asx.com 


